Održan četvrti skup Bratstva Ljajića

Održan četvrti skup Bratstva Ljajića

Ljajići su se i ove godine, druge subote avgusta, sastali po četvrti put. Skup je održan u selu Buče, gde je tom prilikom svečano otvoreno novoizgrađeno fudbalsko igralište za decu sa propratnim objektom u kojem su smešteni svlačionica i mokri čvor. U prisustvu bratstvenika igralište je otvorio investitor, uspešni privrednik iz Sarajeva Spaho Ljajić zajedno sa sa predsednikom Inicijativnog odbora Bratstva Seadom Ljajićem. S toga će Bučanima, naročinto mladima i deci, 4. skup Ljajića ostati u posebno lepom sećanju.

Neposredno pre skupa, u Dugoj Poljani je održana Konstitutivna sednica Bratstva, na kojoj je i formalno-pravno osnovano Udruženje Bratstva Ljajića. Usvojen je Statut I Pravilnik o radu, a za predsednika Udruženja izabran je inženjer elektrotehnike Ertan Ljajić, dok će funkciju njegovog zamenika obavljati lekar Sead Ljajić. Izabrani su i četri potpredsednika Upravnog odbora: Izet Ljajić, Sead Ljajić, Hadži Ljajić I Ćerim Ljajić.

Za predsednika Skupštine Bratstva izabran je uspešni provrednik iz Sarajeva, Spaho Ljajić. Zamenik predsednika Skupštine je profesor iz Plunaca Hadži Ljajić, dok su u Upravnom odboru inače dosadašnji članovi Inicijativnog odbora, a za sekretara Udruženja izabrana je univerzitetska profesorka Mirsada Zukorlić.

Skupu u selu Buče otvorio je pesnik Izet Alija Ljajić sa specijalno za ovu priliku osmišljenim prigodnim stihovima. Bratstvenike iz različitih krajeva potom je pozdravio domaćin skupa, investitor igrališta poreklom iz Buča, Spaho Ljajić. Profesor iz Plunaca Hadži Ljajić je tom prilikom Izetu Ljajiću, jednom od inicijatora Bratsva, uručio poklon iznenađenje sa važnom, dvojezičnom porukom uklasanom u kamenu: ‘’LJAJIĆI ZA LJAJIĆA. LJAJIĆI SA LJAJIĆEM. LJAJIĆI ZAJEDNO.”

Završna reč pripala je prvom među Ljajićima, novoizabranom predsedniku Upravnog odbora Bratstva Ljajića, Ertanu Ljajiću. On je zahvalio na ukazanom poverenju, istakavši da ovu funkciju doživljava kao veliku obavezu i da samo sa zajedničkim radom svih bratstvenika možemo postići uspeh.

Zapisnik sa osnivačke skupštine Bratstva Ljajića možete preuzeti ovde.

Podelite ovu vest:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *